Seizoenen
Seizoenen
-
Walnoten
Oogstseizoen: September - November
Smaak: Licht bitter en romig
Gebruik: Lekker in baksels, salades en bij kaas
Gezondheidsvoordelen: Rijk aan omega-3, goed voor de hersenenHazelnoten
Oogstseizoen: September - November
Smaak: Zoet en nootachtig
Gebruik: Vaak in chocoladeproducten, gebak en granola
Gezondheidsvoordelen: Bevat vitamine E, goed voor de huid -
Amandelen
Oogstseizoen: Augustus - Oktober (maar veel gegeten in de winter)
Smaak: Lichtzoet en knapperig
Gebruik: Marsepein, amandelmelk, amandelspijs
Gezondheidsvoordelen: Rijk aan vezels en eiwittenPecannoten
Oogstseizoen: September - November
Smaak: Zoet en boterachtig
Gebruik: In taart (pecan pie), granola en notenmixen
Gezondheidsvoordelen: Goede bron van antioxidanten -
Cashewnoten
Oogstseizoen: Februari - Mei
Smaak: Romig en lichtzoet
Gebruik: In Aziatische gerechten, notenpasta en vegan recepten
Gezondheidsvoordelen: Bevat gezonde vetten en magnesiumMacadamianoten
Oogstseizoen: Maart - September
Smaak: Boterachtig en mild
Gebruik: In koekjes, chocoladerepen en als snack
Gezondheidsvoordelen: Rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten -
Pistachenoten
Oogstseizoen: Juli - September
Smaak: Lichtzoet en hartig
Gebruik: In ijs, baklava, salades en hartige gerechten
Gezondheidsvoordelen: Bevat veel eiwitten en antioxidantenParanoten
Oogstseizoen: December - Maart (maar vaak beschikbaar in de zomer)
Smaak: Lichtzoet en olieachtig
Gebruik: In notenmixen en als gezonde snack
Gezondheidsvoordelen: Zeer rijk aan selenium, goed voor de schildklier

