Seizoenen

Seizoenen

  • Walnoten
    Oogstseizoen: September - November
    Smaak: Licht bitter en romig
    Gebruik: Lekker in baksels, salades en bij kaas
    Gezondheidsvoordelen: Rijk aan omega-3, goed voor de hersenen

    Hazelnoten
    Oogstseizoen: September - November
    Smaak: Zoet en nootachtig
    Gebruik: Vaak in chocoladeproducten, gebak en granola
    Gezondheidsvoordelen: Bevat vitamine E, goed voor de huid

  • Amandelen
    Oogstseizoen: Augustus - Oktober (maar veel gegeten in de winter)
    Smaak: Lichtzoet en knapperig
    Gebruik: Marsepein, amandelmelk, amandelspijs
    Gezondheidsvoordelen: Rijk aan vezels en eiwitten

    Pecannoten
    Oogstseizoen: September - November
    Smaak: Zoet en boterachtig
    Gebruik: In taart (pecan pie), granola en notenmixen
    Gezondheidsvoordelen: Goede bron van antioxidanten

  • Cashewnoten
    Oogstseizoen: Februari - Mei
    Smaak: Romig en lichtzoet
    Gebruik: In Aziatische gerechten, notenpasta en vegan recepten
    Gezondheidsvoordelen: Bevat gezonde vetten en magnesium

    Macadamianoten
    Oogstseizoen: Maart - September
    Smaak: Boterachtig en mild
    Gebruik: In koekjes, chocoladerepen en als snack
    Gezondheidsvoordelen: Rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten

  • Pistachenoten
    Oogstseizoen: Juli - September
    Smaak: Lichtzoet en hartig
    Gebruik: In ijs, baklava, salades en hartige gerechten
    Gezondheidsvoordelen: Bevat veel eiwitten en antioxidanten

    Paranoten
    Oogstseizoen: December - Maart (maar vaak beschikbaar in de zomer)
    Smaak: Lichtzoet en olieachtig
    Gebruik: In notenmixen en als gezonde snack
    Gezondheidsvoordelen: Zeer rijk aan selenium, goed voor de schildklier